Nederland Telefoon:
Nederland Telefoon:
Internationale telefoon:
Contact
Speciale aanbieding - producten Beste prijs
Speciale aanbieding - producten
Beste prijs

Speciale Cialis Pillen
Koop Nu
Totaalbedrag € 0.00
Jouw bestelling 0 items
Totaalbedrag
€ 0.00
Jouw bestelling
0 items

Verlaten

Meest gestelde vragen over verzending en levering

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling naar de rederij wordt verzonden?

Uw bestellingen worden binnen 48 uur verzonden.

Hoe lang is de levertijd?

Het leveringsproces varieert afhankelijk van het adres en de postverzending. Al uw bestellingen worden geleverd door expresse verzending. U kunt uw bestelling volgen met de meegeleverde verzendcode.

Hoeveel wordt bezorging in rekening gebracht?

De verzendkosten variëren afhankelijk van het land van verzending en de hoeveelheid bestelde artikelen. U kunt de verzendkosten bekijken op de check-outpagina. Sommige promotieaanbiedingen zijn inclusief gratis bezorging. Volg onze promoties om op de hoogte te blijven van gratis verzendaanbiedingen.

Waar is mijn bestelling?

U kunt uw bestelling volgen met de trackingcode die wordt verstrekt via sms en e-mail.

U kunt uw volginformatie ook vinden in uw account. Nadat u bent ingelogd, klikt u op uw gebruikersnaam en selecteert u '' BESTELLEN '' om uw bestel geschiedenis / statusdetails te bekijken. U kunt ook op '' Waar is mijn order? '' Klikken op de startpagina en uw bestelling volgen.

Hoe kan ik mijn bestelling volgen die naar het verzendbedrijf is verzonden?

Nadat uw bestelling naar de rederij is verzonden, wordt u per sms en e-mail op de hoogte gebracht en krijgt u uw '' Verzendcode ''. Klik na het inloggen op '' Gebruikersnaam '' aan de rechterkant van de startpagina en klik vervolgens op '' Bestellingen '' om de status van uw bestelling te controleren.

Trouwens, na het plaatsen van uw bestelling, kunt u klikken op '' Waar is mijn order? '' Op de startpagina en uw bestelling volgen.

Kan mijn bestelling per koerier op mijn adres worden afgeleverd?

U kunt controleren of uw thuisland op de verzendlijst staat. Als uw thuisland niet op de lijst staat, kunt u een e-mail sturen naar info@erectiemedicijn.com en vragen dat uw land aan de lijst wordt toegevoegd.

Wat is een trackingnummer?

Trackingnummer is een code waarmee u uw bestelstatus kunt volgen.

Kan ik overal ter wereld een bestelling plaatsen?

Controleer de lijst met verzendlanden op de onderstaande link:

https://www.erectiemedicijn.com

Als uw thuisland niet op de lijst staat, kunt u een e-mail sturen naar info@erectiemedicijn.com en vragen dat uw land aan de lijst wordt toegevoegd.

Waar moet ik op letten wanneer ik mijn bestelling ontvang?

Voordat u het pakket van het bezorgbedrijf accepteert, moet u controleren of het is geopend, gescheurd, geplet of gedrenkt. Als dit het geval is, accepteer het pakket dan niet en vraag een claimformulier aan door het vrachtbedrijf. Zodra u klaar bent, kunt u ons op de hoogte stellen van de situatie door contact op te nemen met onze klantenservice.

Als u na het ontvangen van het pakket merkt dat er een product ontbreekt;

Neem contact op met het bezorgbedrijf en vraag naar het vrachtvorderingsformulier.

Stuur ons dan een e-mail via support@erectiemedicijn.com

Mijn bestelling werd bezorgd, maar ik was niet thuis. Wat kan ik doen?

Als u niet op het verzendadres bent wanneer uw bestelling is afgeleverd, wordt het bij het dichtstbijzijnde filiaal afgeleverd en wordt u op de hoogte gesteld. U dient uw bestelling binnen 3 dagen op te halen bij het kantoor. Anders wordt uw bestelling teruggestuurd naar ons bedrijf, erectiemedicijn.com

De bezorgdienst vereist meestal uw handtekening als bewijs van levering. U kunt de status van uw bestelling volgen met uw track & trace-gegevens in uw erectiemedicijn.com-account of het volgsysteem van uw koeriersdienst. Als u niet thuis bent, laat de chauffeur een briefje achter of probeert hij telefonisch contact met u op te nemen om een ​​alternatieve levertijd overeen te komen. Of misschien moet u het bedrijf rechtstreeks bellen om dit te regelen. Als u geen contact met hen opneemt, wordt uw pakket na enkele dagen teruggebracht naar de apotheek. Koerierdiensten kunnen extra verzendkosten in rekening brengen voor het opnieuw verzenden van de bestelling.

Indien dit niet het geval is neem dan contact op met uw koerier of vraag onze klantenservice voor assistentie om een ​​onderzoek te starten naar uw pakket. Verloren pakketonderzoeken duren normaal gesproken 14 werkdagen.

Kan ik mijn bestelling van het filiaal ontvangen?

U kunt contact opnemen met het vrachtbedrijf en vragen om uw pakket te ontvangen in een geschikte vestiging met uw trackingcode. Bestellingen die van maandag tot en met vrijdag vóór 9.00 uur worden geplaatst en betaald, worden dezelfde dag doorgestuurd naar een van onze aangesloten artsen. Na ontvangst van uw verzoek zal de arts proberen uw bestelling zo snel mogelijk te beoordelen. Indien goedgekeurd, wordt een recept rechtstreeks afgegeven en verzonden naar een partnerapotheek voor uitgifte en verzending. Zodra uw betaling is ontvangen, kunt u verwachten dat uw bestelling binnen één tot drie werkdagen wordt verzonden.