Nederland Telefoon:
Nederland Telefoon:
Internationale telefoon:
Contact
Speciale aanbieding - producten Beste prijs
Speciale aanbieding - producten
Beste prijs

Speciale Cialis Pillen
Koop Nu
Totaalbedrag € 0.00
Jouw bestelling 0 items
Totaalbedrag
€ 0.00
Jouw bestelling
0 items

Verlaten

Verzending en bezorging

Belangrijk: erectiemedicijn.com behoudt zich het recht voor om, naar eigen goeddunken, ons leveringsbeleid en bezorgkosten te wijzigen.

Hoe weet ik of mijn bestelling is verzonden?

Wanneer u een bestelling plaatst op erectiemedicijn.com, sturen we u een e-mailbevestiging om u te laten weten wanneer het is verzonden en op weg is naar u.

Als u waarschuwingen over de bestellingstatus naar uw telefoon wilt verzenden, meldt u zich aan voor de statusmeldingen van erectiemedicijn.com. Om u aan te melden, gaat u naar uw gebruikersprofiel via erectiemedicijn.com, scrolt u omlaag naar het gedeelte 'Kies wanneer en hoe u updates over uw bestellingen ontvangt' en klikt u op 'Bewerken' naast 'mobiel nummer'. Voer in het pop-upvenster uw mobiele nummer in en klik op 'Abonneren'. U ontvangt een sms-bericht van erectiemedicijn.com, waarop u "Ja" kunt antwoorden om u via SMS aan te melden voor statusmeldingen. U ontvangt alleen tekstberichten voor de meldingen over de bestellingstatus die u via uw erectiemedicijn.com-gebruikersprofiel hebt ontvangen.

Hoe kan ik de bezorgstatus van mijn bestelling controleren?

Om de bezorgstatus van uw bestelling te bekijken, bezoekt u de pagina Bestellingstatus op erectiemedicijn.com en typt u uw bestelnummer en postcode in. U kunt ook inloggen op erectiemedicijn.com, klikken op "Volgorde" in de rechterbovenhoek van de pagina en de juiste volgorde selecteren voor trackinginformatie. We kunnen de exacte levertijd niet bepalen, maar we kunnen u vertellen of uw bestelling is verzonden en of er problemen zijn gemeld bij ons.

Opmerking: er kan een extra dag worden toegevoegd aan de levering voor erectiemedicijn.com-bestellingen die zijn betaald in een erectiemedicijn.com-winkel in het register vanwege de orderverwerking in de winkel.

Raadpleeg uw bestelling voor meer specifieke leveringsgegevens.

Wat betekent het als mij wordt verteld dat mijn bestelling wordt verwerkt, verzonden, item (s) niet beschikbaar is, geannuleerd of wordt verzonden vanuit de winkel?

Verwerken betekent dat we uw bestelling hebben ontvangen en bezig zijn deze in te vullen. Verzonden bestelling betekent dat we dit deel van uw bestelling hebben ingevuld. Hij staat op de bestelwagen en wordt binnenkort geleverd.

Item (s) Niet beschikbaar betekent dat dit gedeelte van uw bestelling niet is ingevuld. Een medewerker van de klantenservice van erectiemedicijn.com neemt contact met u op met meer informatie. Geannuleerd betekent dat de bestelling is geannuleerd door de klant of door erectiemedicijn.com. Een medewerker van de klantenservice van erectiemedicijn.com neemt contact met u op met meer informatie.

Verzending vanuit de winkel betekent dat uw bestelling wordt gevuld en verzonden vanuit een lokale erectiemedicijn.com-winkel in uw geografische gebied. (Deze optie heeft op dit moment een beperkte beschikbaarheid.)

Ik ben niet beschikbaar zijn om mijn levering te accepteren. Wat kan ik doen?

Als u al een bestelling bij ons heeft geplaatst, kunnen we uw bestelling mogelijk opnieuw plannen voor een andere afleverdag die handiger voor u is. Graag hierover met ons te chatten of bel ons zo direct op 0800-05400 om met een medewerker van onze klantenservice te praten. Als u echter wilt dat de levering wordt geannuleerd, vult u de vrijgaveovereenkomst voor leveringen in. Als de levering niet kan worden gedaan, wordt uw bestelling teruggestuurd naar het lokale bezorgcentrum en wordt er opnieuw geprobeerd.

Wat als ik mijn bestelling niet ontvang op de geplande leverdatum?

Laat het ons weten als u uw bestelling niet voor 17.00 uur op de geplande leverdatum ontvangt. Houd er rekening mee dat UPS tot 19.00 uur naar woonadressen kan bezorgen.

Wat moet ik doen als ik mijn UPS-trackingnummer vergeet?

Als u een klant van erectiemedicijn.com bent, ontvangt u uw UPS-trackingnummer wanneer u uw bestelling verzendt vanuit de erectiemedicijn.com-winkel. Als u uw UPS-trackingnummer bent vergeten of misplaatst, neemt u contact op met de erectiemedicijn.com-winkel waar u uw pakket hebt verzonden.

Ik heb het grootste deel van mijn bestelling ontvangen, maar ik mis één artikel. Wat moet ik doen?

Controleer eerst de e-mails van uw bestelling en verzendingsbevestiging om te bepalen of uw ontbrekende item afzonderlijk moet worden verzonden. Als uw ontbrekende item was gepland om met andere items te komen, maar ontbrak, neem dan contact op met de klantenservice voor assistentie.