Nederlandse telefoon:
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:
Neem contact op
Speciale aanbieding - Producten Beste prijs
Speciale aanbieding - Producten
Beste prijs

Speciale aanbieding Cialis Origineel
Koop Nu
Totale hoeveelheid € 0.00
Jouw bestelling 0 items
Totale hoeveelheid
€ 0.00
Jouw bestelling
0 items

Afrekenen

De beste oplossing tegen klachten na sterilisatie of vasectomie voor man

Hoe een vasectomie in zijn werk gaat

Een vasectomie of sterilisatie is een bepaalde vorm van anticonceptie. In tegenstelling tot andere manier is deze definitief. Dat wil zeggen dat wanneer een man ervoor kiest dit te doen, hij zeker moet weten dat hij nooit meer de ambitie heeft om kinderen te krijgen. Bij een dergelijke operatie worden de zaadleiders doorgesneden of geknipt, zoals het vaak omschreven wordt. Hierdoor kunnen er geen zaadcellen meer tot in de prostaat komen. Na een vasectomie kun je wel nog steeds een zaadlozing krijgen. Ondanks dat het voor de man de beste vorm van geboortebeperking is, heb je nooit de complete 100% garantie. In hele bijzondere gevallen kan een vrouw dus nog steeds zwanger en bevrucht worden, al komt dit vrijwel nimmer voor.

Na de sterilisatie kan de man bijwerkingen ervaren

Gelukkig is de kans bij een sterilisatie voor een man op bijwerking niet groot. Al kunnen er een aantal dingen wel degelijk gevoeld worden, maar dit is normaal, zoals bijvoorbeeld:

  • Het blijven voelen van de hechtingen in de zaadleiders als deze niet automatisch oplossen
  • Een kwellend en beklemmend gevoel op de teelballen als gevolg van pressie die voelbaar is
  • De kloten worden geringer, miniemer doordat bloedvaten beschadigd zijn
  • Het ontstaan van bloeduitstortingen rondom de plasser en het scrotum

Deze bijwerkingen zullen vaak niet allemaal tegelijk voorkomen. Wees ook gerust, het is niets om je druk over te maken en gaat naar verloop van tijd vanzelf weer weg.

De sex na sterilisatie verbeteren

Fijn om te weten is dat sex na een sterilisatie geen enkele belemmering vormt. Wel wordt aangeraden in het begin een slip te dragen die de balzak goed ondersteund. Mocht je niet veel klachten interpreten, dan kun je alles doen als voorheen. Masturberen en vrijen zijn hierbij niet uitgesloten. De zaadlozing zal gewoon hetzelfde zijn als dit telkens was. Het enige contrast is dat er ditmaal geen zaadcellen in het teelvocht zitten. Hier is echter niets van te waarnemen.

Klachten na de sterilisatie als man verhelpen

Het is goed om te beseffen dat de meeste ongemakken doorsnee zijn na een ingreep als deze. Geen reden om je gelijk druk te maken of halsoverkop terug te gaan naar het hospitaal of de kliniek. Mochten de klachten na de sterilisatie als man echter langer doordrammen en voelt het echt niet deugdelijk, dan is het handig om hulp in te gaan schakelen. De beste medicijnen kun je altijd makkelijk online kopen waardoor de klachten snel minder worden.

De voordelen van een vasectomie

Nu we de geringe nadelen beschreven hebben is het tijd voor al het goede nieuws. Want als er geen voordelen aan een vasectomie zaten deed natuurlijk niemand het. Zo hoef je nooit meer bang te zijn om vroegtijdig te finishen tijdens de seks. Omdat jouw gloed als het ware niet meer werkzaam en leeg is zal de kans op het bezwangeren van jouw partner nagenoeg nihil zijn. Je hoeft je hier nooit meer zorgen over te maken. Wat dat betreft schept het een bepaalde seksuele vrijheid die je daarvoor misschien miste.

Nadelen van een sterilisatie als man

De nadelen van een sterilisatie als man zijn vrij simpel te behappen. Er is namelijk vaak geen pad vice versa. In sommige gevallen kan het wel, maar wordt afgeraden door menig uroloog. Let dus goed op dat je stellig weet dat, ook bij een eventuele volgende levensgezel, geen aspiraties meer hebt om een gezin te stichten. Naast wat kleine bijwerkingen en klachten na de operatie is dit het allergrootste nadeel. De afweging die je verricht gaat dus vooral over dit onderwerp.