Nederlandse telefoon:
Nederlandse telefoon:
Internationale telefoon:
Neem contact op
Speciale aanbieding - Producten Beste prijs
Speciale aanbieding - Producten
Beste prijs

Speciale aanbieding Cialis Origineel
Koop Nu
Totale hoeveelheid € 0.00
Jouw bestelling 0 items
Totale hoeveelheid
€ 0.00
Jouw bestelling
0 items

Afrekenen

Penopauze herkennen in man: Symptomen, kenmerken, test, gedrag en betekenis

Typisch penopauze gedrag herkennen

Vaak wordt de penopauze in dezelfde adem genoemd als de midlifecrisis. Het wordt zelfs wel aangeduid als de zogenaamde mannen overgang. Daar waar vrouwen hier vaak op een bepaald moment duidelijk last van krijgen ligt dit bij het andere geslacht anders. Vooral voor de buitenwereld is het niet heel herkenbaar als een man hier last van heeft.

Wat heeft penopauze voor een betekenis

Meestal worden de primaire tekenen zichtbaar rond het veertigste levensjaar van de man. Het woord penopauze heeft dezelfde betekenis als andropauze, zoals het ook weleens genoemd wordt. Dit betreft een hormonale verandering, net als met de menopauze eigenlijk zo is. Het testosterongehalte wordt lager waarna het libido af kan nemen en vermoeidheid of futloosheid als gevolg ontstaan. Wees dus gerust, dit is niets vreemd op een bepaalde leeftijd. In de meeste gevallen ervaren mannen tussen de 40 en de 70 jaar oud deze fysieke ongemakken.

Veel geziene penopauze kenmerken bij mannen

Vooral het gevoel dat je niet meer alles kunt doen wat je deed toen je 20 was is een veel gehoorde omschrijving. Samen met een aantal typische penopauze kenmerken kan het zijn dat je gewicht toeneemt. Tegelijkertijd neemt de spierkracht wat af. 

Gerelateerd Artikel: Goedkoopste Kamagra oral jelly 100mg kopen, en Kamagra bestellen in Nederland

Wat het geestelijke gedeelte betreft zijn de kenmerken vergelijkbaar met die van de vrouwelijke variant. Je kunt wat opvliegerig worden en last ervaren van stemmingswisselingen, zonder dat hier een directe, duidelijke aanleiding voor is.

Alom herkenbare penopauze symptomen

Er zijn talloze manieren om te ontdekken of je last hebt van een mannelijke vorm van de overgang. De volgende zijn een aantal van de meeste herkenbare penopauze symptomen:

Al deze kwaaltjes kunnen een indicatie vormen voor de andropauze. In het bijzonder wanneer je daarvoor nog helemaal niet veel hinder ondervond van deze klachten. Dan weet je vrijwel zeker dat het hiermee te maken heeft.

Hoe de penopauze een man kan veranderen

Als je de penopauze als man meemaakt is dit vaak voor de omgeving niet fijn. Het zal tijd nodig hebben om te wennen aan een veranderd lichaam. Pluspunt is dat er van alles aan te doen is. Kies voor een gezondere levensstijl met gevarieerde voeding en zo min mogelijk drank, drugs en tabak. Ga daarnaast sporten. Dit vergroot de productie van testosteron, juist, diezelfde stof die waar je nu minder van hebt.

Doe een penopauze test

Na het lezen van al deze informatie is het voorstelbaar dat je als man zelf wilt weten of je in deze fase zit. Ondanks dat bepaalde symptomen zich geregeld voordoen, wil je dit toch graag zeker weten. Dan biedt een penopauze test prima uitkomst. Deze stellen een aantal vragen. Bijvoorbeeld of je veelvuldig transpireert, problemen met de nachtrust ervaart of last van uitputting hebt. Bij de antwoorden kun je aangeven of de klachten licht, gemiddeld of hevig zijn. Als conclusie wordt er duidelijk of jij in de penopauze bent. Is dit het geval, dan kun je beginnen met het zoeken naar hulpmiddelen om er wat aan te doen.